Horgaszclub.hu

Verseny- és finomszerelékes horgászat - Fish Bomb

Vissza
Köszöntöm a HorgászClub olvasóit!


Őszintén remélem, hogy már javában fogják feltolós szerelékeikkel a nagy pontyokat, vagy lapátnyi dévéreket fárasztanak sliderrel szerelt matchbotjaikkal, de azt is szeretném hinni, hogy amikor elkalandoznak gondolataik, akkor csukákat, süllőket és balinokat kergetnek a hideg vizekben.

 

 

Mai leckénk több szempontból is rendhagyónak tekinthető, hiszen az a termékünk, amelyet most fogok bemutatni, nem tekinthető horgászúszónak, bár nem kell nagyon erőlködni, hogy több hasonlóságot is felfedezzünk közte és az önsúlyos úszóink között. Akiknek volt alkalma – remélem, sokan vannak ilyenek – figyelmesen tanulmányozni katalógusunkat, felfedezhettek benne egy FISH BOMB 1-2 néven bemutatott eszközt. Ez valójában egy főleg a rablóhalas horgászatban használatos különleges és nagyon hasznos tulajdonságokkal rendelkező dobósúly. Az alapötlettel az olaszországi pisztránghorgászok ismertették meg a horgászokat, és korábban „sbirolino” vagy „bombarda” néven kerültek hasonló termékek a hazai piacra is. A Fish Bomb ezeknek egy cégünk, az Exner által tovább fejlesztett változata, és a szó klasszikus értelmében tényleg nem egy horgászúszóról van szó. De akkor, hogy kerül a csizma az asztalra? – tehetik fel joggal a kérdést. Nos, talán az eddigi leckékből is kiderült, hogy én elsősorban nem keszeg- vagy finomszerelékes horgásznak tartom magam, hanem egy olyan horgásznak, aki szívesen kalandozik a horgászat szinte bármely területére, és aki különösen kedveli a rablóhalas horgászatot is.

 

 

Persze a versenyzői lét egy kissé behatárolja a lehetőségeimet, ezért a pergetős, mártogatós szenvedélyemre leginkább ősszel és télen tudok időt szánni, és olyankor gyakran fordulok elő a Dunán és annak holtágaiban. Egy ilyen alkalom volt, amikor az Adonyi-holtág szép kősüllő állományából igyekeztem a vaskosabbakat fogni, és azzal a problémával szembesültem, hogy csónakból könnyűszerrel meghorgászható tartást partról horgászva csak jelentős méretű ólommal tudtam megdobni, azzal viszont a cincálós, húzogatós módszer a nagy tömeg miatt nem működött. Kézenfekvő volt, de hiába tettem fel egy nagyobb tirolifát, ugyanis a rövidre szabott, elspórolt csöve alig könnyített rajta valamicskét. Ettől pedig ugyanúgy ráhajlott a spicc a fenék egyenetlenségeiben elakadozó szerelékemre, mint ólommal, amikor meg kiszabadult, szinte kilőtte a tviszteremet. Nem is volt egyetlen köves vagy süllő sem a környéken, amelyik megette volna. Tehát a tirolival sem mentem pont semmire. Járt az agyam, hogy mi lehetne a megoldás, és szerencsére bevillant, hogy van talán a dobozomban egy bombarda is. Ott volt, 35 gr „Sinking” tájékoztatott a felirata, tehát föltettem.

 

 

Túl lehetett vele dobni az akadót és amikor besüllyedt, pont úgy tudtam húzni, mint a négygrammos ólmot, csónakból. És még pöcögtetni is lehetett a fenéken! Fogtam néhány szép kövest, és a végén még egy kilósforma süllő is színesítette a zsákmányomat. Nagyon becsültem akkor azt az egyszerű szerkezetet, és először nem nagyon értettem, miért nem lett még népszerűbb, ha ilyen jó tulajdonságai vannak. Eszembe jutott, hogy Olaszországban egy bemutató alkalmával a sporinál kisebb koffernyi volt belőlük, és úgy tárolta őket, mint a leggondosabb versenyzők a matchúszóikat sem mindig. Volt köztük kisebb nagyobb, úszó, lebegő, gyorsan és lassan merülő vagyis nagyon sok. Lehet, hogy ez a baj? Merült fel bennem, és innen már egyenes út vezetett a FISH BOMB kifejlesztéséhez, mely egyedülálló módon változtatható önsúllyal készül mindkét (csúszó és végszerelék) kivitelben.

 

 

 

A súlyozó lamellák segítségével az önsúlyos úszóknál már ismert módon változtatható a beépített nehezék mennyisége. Így ugyanaz a termék lehet úszó, lassan vagy gyorsan süllyedő is. Használhatjuk őket akár fenekezőboton, iszapos talajon süllő horgászatra, de ugyanúgy alkalmasak a víz felszínen vontatva balin horgászatára is.

 

 

 

 

Meggyőződésem szerint nagyon sok új lehetőség rejlik ebben a két új horgászeszközben.

Próbálják ki Önök is!

 

 

 

Nagy Attila

Feltöltve: 2009-10-27 18:27 - Frissítve: 2011-01-30 17:00
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár