Horgaszclub.hu

Bojli - A Pitbull amit megettek a pontyok

Vissza
Már késő délután volt, amikor elkezdtük összepakolni felszereléseinket. Minden évben eltöltünk néhány napot a Merenyei tározón. Hol kisebb, hol nagyobb létszámmal, de általában ugyanaz a 3-4 barát képezi a csapat magját.

Ahogy a kocsi egyre jobban telt a cuccainkkal, szembesülnünk kellett a ténnyel, hogy a felszerelésünk jelentős része még odakint volt. Így hamar kosit cseréltünk, hogy hajnalban végre kezdetét vegye a már várva várt túra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap még alig tápászkodott a kukoricás fölé, amikor megérkeztünk e csodálatos, több mint 100 hektáros tó partjára. A büfében nem szerettem volna sokat időzni, hiszen számtalan esetben jártunk már pórul, hiszen a reggel elfogyasztott Jegermaister igen hosszú ideig bírta maradásra a kis csapatot. Ezúttal a tó keleti oldala, annak is a középső része volt a célpont. Gyorsan felállítottuk táborhelyünket és elhelyeztük a bójákat. Egy-egy törést vagy gödröt részesítettünk előnyben és az öt bója közül a két szélsőt 130-140 méterre helyeztük el. A belsőket 220-230 méter távolságra a parttól, szinte egy vonalban. Persze ebben is a mindig izgága Zsolti barátom volt az első aki szokásához híven még a sátrát sem állította fel, hanem azonnal a csónakban kezdett el pakolászni és néhány perc múlva már csak a túloldal felé láttuk tovatűnni. Alig egy órával az érkezés után már szinte minden bot felcsalizva állt készen. A környéket ellepte a különböző dippek mindent átjáró illata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt most meg is állnék egy pillanatra, hiszen túránk célja Pitbull Baits bojlik, dippek és boosterek tesztje volt egyben. A csalik főpróbája szempontjából azt hiszem keresve sem találhatnák jobb vizet a környékünkön, mint a Merenyei tározó. A gyártó közel 200 termékét kezdtük el forgalmazni, de természetesen ehhez mi magunk is szerettük volna kipróbálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kisebb horgászbolt árú készletének megfelelő mennyiséggel érkeztünk, ismertük már ugyan a Merenyei „alapízeket”, de szeretünk volna felkészülni minden eshetőségre. Minden botra más-más bojli került, hiszen a célunk ebből a termékcsaládból is a legfogósabban megtalálni. Csalizás előtt minden golyót egy-két órára dipbe raktunk és miután felkerültek a hajszálelőkére alaposan beleforgattuk egy saját készítésű fehérje „bombába”.

 

Röviddel érkezésünk után Jimmy egy 9,20-as ponttyal indította a sort. Erőteljes húzós kapás, fárasztás, majd kaján vigyor az arcon jellemeztés a körülményeket. Nem rossz kezdés és ami még érdekes volt, banános Pitbull bojli volt a csali. Ezen a vízen általában a büdös jellegű csalik szoktak a legjobban működni, de hát ezért hoztunk mindenből, hogy kipróbáljuk. Megfigyeltük az évek során, ha az alapozó etetés után is szemes takarmányt, vagy apró magvat szórunk a bójákhoz, akkor többnyire 3-6 kg közötti példányok jönnek nagyon nagy számban! Tehát maradt a bojli és a pellet.

Ezután sorban jelentkeztek a 4-9 közötti példányok, de valami lógott a levegőben! Nem is sokat kellett várni és meg is jelentek a sötétszürke felhők a tó északi részén. Peti mindenáron bizonygatta , hogy elkerül minket. Meteorológusunknak sajnos nem lett igaza, talán húsz perc után megérkezett az égi áldás, de olyan amire nem igen emlékszem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kora estére kitisztult az ég és a halak kapókedve is magához tért. Kicsit meglepő volt, hogy a halak továbbra is a banános íz golyókat részesítették előnyben. A sötét végre meghozta a darabosabb példányokat is, megjelentek a tíz fölötti nagybajszúak is. Először Zsolti, aztán Jimmy terelt szákba 2-2 darabot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisebbek pedig szinte számolatlanul jelentkeztek ezért ránk hajnalodott. Ekkor azonban csend lett, négy óra körül sikerült még egy 14,20-ast szákba terelnem ugyan, de a kapások ezután megálltak. Persze többször csalit váltottunk, de semmi változás nem történt.

 

 

Azután 10 óra környékén megláttuk az okot! Észak felől újból felbukkant a szürkeség, de ezúttal kelet felé vonult és úgy nézett ki, megússzuk! Kapás már órák óta sehol az ég kitisztulni látszott, de a hátunk mögül lecsapott, néhány perc alatt sártengerré vált a táborhelyünk. Amilyen gyorsan jött úgy el is vonult. Gyorsan ráetettünk a bójákra még a sötét beállta előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éjszaka ismét mozgalmas volt hiszen csónakunk szinte folyamatosan a vizet szelte. Folyamatossá váltak a kapások, előfordult, hogy egyszerre három boton. Egyedül Zsolti „gyengélkedett”, hiszen a csendet Ő a rossz etetésnek könyvelte el, ezét a bóját jó 80 méterrel arrébb rakta. Mi eközben folyamatosan húztuk a szebbnél szebb példányokat.

 

Előbb Jimmy, majd én is megküzdhettem egy szebb darabbal, mindkét példány túl volt a 15 kilón. A banánoson kívül közben működni kezdett a scopex ízesítésű bojli is. A fogásunk pedig már közel 300 kg volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap végre simogatni kezdte a hátunkat, ami az elmúlt két nap után rendkívüli kényeztetés volt. Ahogy egyre feljebb kúszott az égen a kapások száma is csökkent és visszatértek a kisebb példányok. Zsolti továbbra is többet volt a vízen mint a szárazföldön, folyamatos taktikázással próbálta behozni lemaradását, hol etetett, hol csalizott, hol mindkettőt. Az azonban jól látszott, hogy Jimmy előnye behozhatatlan, főleg úgy hogy a délelőtt folyamán újjabb két gyönyörű példányt, egy 12,8 és egy 14,7-es pontyot gyarapította fogását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Késő délután újabb égi áldás érkezett! Nagyon régóta járunk ide, de három nap alatt három ekkora záporban még nem volt részünk! Bevonultunk hát a nagy sátorba és sütöttünk egy kis halat, amolyan unaloműzőnek, amihez persze elkopott néhány palack jó minőségű vörösbor is. Az éjszaka csendben telt, hajnalban is csak néhány kisebb példány jelentkezett. Lassan pakolnunk kellet.

 

 

Ahogy az esőfelhők, ezek a napok is lassan jöttek el és nagyon gyorsan tovaszálltak. Merenye újabb próbatétellel és egy csodálatos élménnyel gazdagított minket! Az összfogásunk elérte a 350 kilogrammot, szóval a Pitbull Baits bojlik is jelesre vizsgáztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hisz hiába él ebben a hatalmas víztömegben rengeteg hal az elmúlt években olyan „kifinomult” lett az ízlésük, hogy nem minden bojli bizonyul fogósnak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A többszöri váltás ruha a sártenger ellenére is találkozhattunk jó néhány gyönyörűséges „Pitbull evő ponttyal” és ahogy tettük ezt eddig is, jövőre újra visszatérünk!

 

 

Kapcsolódó termékek:

 

 

 

Bojlik

Boosterek

Pelletek

Dippek

Feltöltve: 2012-02-01 18:23 - Frissítve: 2012-02-06 11:53
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár