Horgaszclub.hu

Hírek - Mi is az a SPAWN halikra?

Vissza
Egy rövid beszélgetést folytattunk Cris Wilsonnal a SPAWN csalikról! Néhány fontos kérdés került megválaszolásra! Íme:

HorgászClub: Mi az a SPAWN csali?

Chris:A Spawn egy térfogatát folyékony anyaggal történő érintkezéskor sokszorosára növelő rendkívül alacsony tömegű, zselészerű horogcsali (halikra imitáció). A termék tartalmaz az eredeti halikrában található anyagokat. Ízesíthetjük és színezhetjük öket vízalapú atraktorokkal mint pl a SAC Juice vagy a Daylight Fusion. Úgy terveztük őket, hogy használhatók legyenek szinte minden horgászmódszer esetében, megyen szó akár tengerről vagy édesvízről bárhol a világon!HorgászClub: Hogyan állítják elő a csalit?

Chris: A SPAWN csali apró szárított részecskékből készül, friss vízzel vagy víz-, illetve glierit alapú aromával könnyen „aktiválható”. A csalik folyadékkal történő reakciójuk során maguktól növekednek, nem szükséges vákuumozás vagy más egyéb teendő, hiszen ezekkel az anyagokkal könnyen reakcióba lép amely egy úgynevezett ozmózis folyamat.

HorgászClub: A halak tényleg felveszik ezt a csalit?

Chris: Igen! A Spawn egy természetes csali természetes magas fehérje forrás. De mivel a halak évmilliók óta esznek halikrát egy tökéletesen törvényes és etikus módja a csalizásnak!

 

 

HorgászClub: Mennyi ideig eltartható a már aktivált SPAWN csali?

Chris:10 év felett!

 

HorgászClub: Mit jelent az hogy a SPAWN újrahasználható?

Chris: Újrahasznosítható, mivel ha nem használjuk fel őket, horgászat után egyszerűen ki kell szárítani a megmaradt csalit, amely eredeti méretére zsugorodik vissza. Aztán ha újra fel kívánjuk használni, mindössze csak aromát kell ráönteni és újra „működőképes” a dolog!

 

HorgászClub: Mitől olyan jók a SPAWN csalik?

Chris:A SPAWN 100%-ban természetes összetevőket ásványi anyagokat és szervetlen részecskéket tartalmaz ez jelenti fogósságának kulcsát!

Sok horgász az USA-ban és Kanadában, de sok helyen a világon eredeti halikrákkal horgászik, amely rettentő nagy terhelés a környezetre és beavatkozás a természetes szaporodási folyamatokba. A SPAWN csalik teljesen legálisan használhatóak több száz íz-, illatvariánsban, sőt a méretét is magunk szabályozhatjuk a hozzáadott aroma mennyiségének függvényeben! Ezeket a dolgokat figyelembe véve a SPAWN csalik messze meghaladják a többi csali képességeit és simán felveszik a versenyt az igazi halikrával is.


HorgászClub: Milyen méretű a legjobb?

Chris: Ez horgászmódszertől függ. Általában a békés halakra történő horgászatoknál a 10-12 mm -est szoktuk használni, míg ragadozó halak vagy tengeri horgászat esetében inkább a nagyobbakat, amelyek mérete 15-22mm. Folyóvízen, vagy csatornákon a 6-8 mm-es változat vállt be igazán!HorgászClub: Mitől újdonság ez a csali?

Chris: A természet ihlette, hiszen nagyon sokban hasonlít a valódi halikrára, csak három alapvető dolgot emelnék ki miben rejlik a hatékonyságuk:

Elsőként a látványt emelném ki, hiszen a valódi halikrák hasonló formájúak ezért felkeltik a halak érdeklődését, hiszen a saját környezetükben előforduló természetes táplálékot vélik felismerni bennük. Szinte lebegnek a víz fenekénél, így az iszapba sem süllyednek bele!
Másodszor az illatanyagokat. Hiszen a Spawn-ban felszívódott atraktorok kioldódnak a vízben, így messziről vonzzák a a halakat. .
Harmadszor pedig az ízanyagokat, hiszen ezek megegyeznek a valódi halikráéval.


HorgászClub: Ezek a csalik jobbak a bojlinál?

Chris: A bojlinak természetesen igen fontos a szerepe és megvan a maga helye a csalik igen tágas világában. Jobban ellenállnak a távoli dobások során, nem duzzadnak gyorsan a víz alatt és hosszabb ideig maradnak a hajszálelőkén. A Spawn kevésbé tömör de ellentétben a bojlikkal sokkal sokkal nagyobb arányban (95%) tartalmaznak atraktorokat hiszen a saját súlyának 200-400-szorosát képesen magukba zárni. Ezáltal sokkal vonzóbbak a víz alatt hiszen a vízzel megegyező sűrűségűek ezért nem süllyednek el az iszapban a halak pedig szinte ellenállás nélkül fel tudják venni őket. A legtökéletesebb ha együtt használjuk őket!HorgászClub: Mekkora méretűre aktiválható a Spawn?

Chris: A csalit két féle méretben gyártjuk a kisebb az aktiválás után 15-17mm, a nagyobb pedig 25-28mm a hozzáadott atraktorok mennyiségétől függően.HorgászClub: Mennyi folyadékot használjunk a Spawn aktiválásához?

Chris: Az aktiváláshoz maximum 100 ml atraktort használjunk! Több folyadék hatására a Spawn túlságosan megdagad és a horogról vagy az előkéről leszakadhat. Hatékonyan alkalmazhatjuk a PVA-ban történő „csomagolást”, hiszen így biztonsággal juttathatjuk be a csalinkat a megfelelő távolságra.HorgászClub: A csali okozhat bármilyen sérülést a halaknak?

Chris: Ez egy gyakori kérdés, amelyre a válasz NEM! Természetesen számunkra is első számú szempont, hogy csak olyan csalit forgalmazzunk, amely semmilyen károsodást nem okoz a halaknak! Ahogy már az előbb említettem a Spawn a vízbe érve tovább növekszik és még több vizet vesz fel és közben atraktort enged ki magából. DE a halak emésztőrendszerébe érve azonban a savas közegnek köszönhetően azonnal elkezd zsugorodni. Tehát a Spawn teljesen biztonságos és sérülés nélkül halad át a halak emésztőrendszerén!


Kellemes időtöltést és eredményes horgászatot kívánok a SPAWN csalikkal:

 

Chris Wilson


Néhány eddigi szebb fogásunk a SPAWN-nal:

 

Feltöltve: 2012-08-29 13:21 - Frissítve: 2012-10-08 18:53
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár