Horgaszclub.hu

Hírek - A HorgászClub bemutatja: "5Tó"

Vissza
Amikor meghívást kaptunk az „5-Tó” elnevezésű horgásztavak megnyitójára, kissé szkeptikusan az járt a fejemben, hogy horgászunk egy új tónál a megannyi sok közül. Így indultunk neki egy laza vasárnapi pecának..........

Nem tisztem és nem is szokásom indokolatlanul agyon dicsérni egy vizet, de már megérkezésünkkor olyan látvány fogadott, amit bizton állíthatok nem mindennapi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aszfaltos útról lekanyarodva invitáltak minket a horgászhelyünk felé. Néhány szót váltottunk a tulajdonossal és pakolni kezdtünk, hiszen már elmúlott kilenc óra és a nap egyre nagyobb erővel tűzött.

 

Bedobtuk szerelékeinket, mivel éjszakáig dolgoztam, így szívem szerint a horgászatot Péter barátomra bíztam volna. Mindenesetre bedobtam egy mach botot, hiszen csak vízparton vagyunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tökéletes csend mindenütt, csak a meghívott 40 főnyi horgász „piszkított” bele néha ebbe az élménybe. Mindenütt az elvégzett munka eredménye látható, no és persze hogy hozzáértő kezek tették itt a dolgukat. Az alig két éve még mocsaras elhanyagolt környezet mára igazi horgászparadicsommá vált! Ezt a csendet mindössze a nem messze néha elrobogó vonat zakatolása töri meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közel 40 hektáron elterülő tavakat már jól járható út veszi körül, a part mindenhol megerősítve, szépen gondozva. Tökéletes hely akár az egész családnak egy hétvégi kikapcsolódásra. És akkor még a halakról nem beszéltem..........

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt évek tudatos és tervezett telepítéseinek köszönhetően minden tó halállománya rendkívül gazdag. Ahogy mostanában megszokhattuk „szelektálva” tudunk horgászni, hiszen minden tó más hallal van betelepítve, csak annyi különbséggel, hogy itt mindegyik mérete 3-10 hektár között van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyes és a kettes tó halnevelde céljául szolgál, biztosítva ezzel a jövőbeni utánpótlást, hiszen nem kis feladatot jelentett a halak összevásárlása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hármas tó a legnagyobb és a talán a legjobb halállománnyal rendelkezik. Kis számban ugyan, de megtalálható itt a harcsa, süllő viszont elképesztő mennyiségű (70 mázsa) ponty lakozik itt 1 és 18 kg egyedsúllyal. Igazi kuriózum a tokhalállomány, amelyből nem ritkák a tíz kilogramm feletti példányok! A hínárcsomók szélét meghorgászva felejthetetlen élményben lehet részünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A négyes tó a ragadozóhorgászok igazi paradicsoma. Számtalan süllő, csuka és harcsa található itt, amelyek megfogását bokrok, bedől fák nehezítik. Sikerült megvásárolni két kapitális, 60 kg feletti harcsát, amelyek itt várják a horgászokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötös tó amurral, kárásszal és 2-7 kg közötti ponttyal van betelepítve, azoknak ajánljuk akik szeretnek sok megfogott hallal elszórakozni.

Ahogy a tulajdonosok elmondták a következő időszakban további fejlesztések várhatóak, faházak, apartmanházak kihelyezésével fogják a komplexum szolgáltatásait tovább bővíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De térjünk vissza a horgászatra! Alig negyven perc leforgása alatt sikerült három pontyot merítőbe terelnem, amelyek feltűnően vehemensen védekeztek, hiszen egy elhanyagolt tóból vásárolták őket, ahol csak természetes tápanyagokat fogyasztottak. Mivel nem ismerik a horgot, ezért kifogásukat az akasztói sziki pontyokéhoz tudom hasonlítani. Ezzel be is fejeztem a horgászatot és körbejártam a tavakat, hogy néhány fotót készítsek. Alig két óra elteltével érkeztem vissza és hát Péter barátom nagy büszkén mutogatta zsákmányát. A haltartóban három ponty fickándozott. A két kisebb három kiló körüli a nagyobb viszont több mint hat kilós volt. Mint a fotózásnál kiderült a hal húszezer forintot ért! Ugyanis Vörös Attila Tógazda nagyvonalúságát tükrözi, hogy az aznapi legnagyobb halak kifogói 10-20 illetve 50 ezer forint jutalomban részesültek, Péter barátom nem kis örömére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magam részéről szívből ajánlom ezeket a tavakat akár egy hétvégi pecára, akár több napos bojlis horgászatra is. Egy olyan űrt töltenek be, amely mindez idáig hiányzott Baranya Megye igen gazdaghorgászvizeinek sorából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ:


Mobil: 36/20/2411-776
E-Mail: info@5to.hu

 

 

Simai József

 

Feltöltve: 2010-07-25 17:52 - Frissítve: 2010-07-25 18:03
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
#1 csucsu51
2010-09-01 08:46
tetszett a riport, de hiányzott belőle a tavak elérhetőségi leírása. csucsu51

Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár