Horgaszclub.hu

Hírek - Új országos harcsarekord a Töröcskei tóból!

Vissza
Megdőlt az Adácsi rekord!

230 centiméter hosszú és 113 kiló – sorolta büszkén a hatalmasra nőtt ragadozó paramétereit a kaposvári Kovács Gábor. – A harcsa hétfőn este fél tíz körül egy gilisztacsokorra kapott, s alig negyedórás fárasztás után már a miénk volt. Hihetetlen látvány tárult elém. Soha nem felejtem el azt, amikor először megláttam.

Egy kilóval szárnyalta túl a rekordot Egy kilóval szárnyalta túl a rekordot


A kaposvári fiatalember már rögtön a bevágás után érezte, hogy „súlyos egyéniséggel” van dolga. Küzdött a hal, a fárasztásban társa, Hegedűs Csaba sietett a segítségére. Életük talán legizgalmasabb pillanataikat élték át. Bíztak, reménykedtek a sikerben, az viszont minden képzeletet felülmúlt, amit láttak.

– Már több nagy halat fogtam eddig, de álmomba se gondoltam, hogy valaha ekkora akad majd a horgomra – így a fiatalember. – Korábban a merenyei tavon egy 47,5 kilós harcsát emeltem ki, a töröcskei példány ezt jóval felülmúlta.

Negyed óra alatt megadta magát a halóriás Negyed óra alatt megadta magát a halóriás


Méghozzá annyira, hogy a hagyományos mérleg a mérésnél kiakadt. Ezért kedden reggel a digitális mérleggel próbálkoztak. A kijelzőn az állt: 113 kg. Amúgy jellemző a hal méretére, hogy az óriási harcsát csak egy utánfutón lehetett elszállítani. A füredi úti lakótelepen pillanatok alatt kisebb csoport verődött össze; a lakók elhűlve nézték a zöld nejlonzsákra kiterített hatalmasra nőtt példányt. Fotók, videók sokasága készült a kiterített halról.– Gratulálok az országos rekordhoz – fogott kezet Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület (KSE) elnöke Kovács Gáborral. A Mohosz illetékesétől épp akkor kapta a hírt: az eddigi csúcs megdőlt, a töröcskei fogás új országos rekordnak számít. A kaposvári pecás hala épp egy kilóval nehezebb, mint az Adácsi-tóban hat éve kiemelt 112 kilós harcsa.

 

 

Kapospont

Feltöltve: 2010-05-18 15:05 - Frissítve: 2010-05-18 15:07
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár