Horgaszclub.hu

Hírek - I. ABSF - Merenye Süllőpergető Kupa 2010

Vissza
Első ízben kerül megrendezésre az I. ABSF - Merenye Süllőpergető Kupa 2010. október 30-án.


A verseny időpontja: 2010. október 17. 08,00-13,00 óráig
Bízunk a verseny sikerességében, amely megalapozhatja a további évekre a rendezés folytonosságát. A Merenyei víztározóról minden információ megtalálható a http://merenye.carp.hu oldalon. Hogy milyen ragadozók várják a versenyzőket? Egy kis ízelítő képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 Nevezési díj: 20.000.- Ft/csapat


A nevezést regisztráljuk, azonban kizárólag a nevezési díj beérkezése után tudjuk érvényes nevezésként kezelni. A nevezés érvényességéről mailben vagy sms-ben értesítjük a nevezőket.

A nevezési határidőig lehet az érvényes nevezéseket lemondani, ebben az esetben a nevezési díj 50 %-a jár vissza! A lemondási határidő után a nevezési díj nem jár vissza a nevezőknek!!

A nevezhető csapatok száma max: 22 csapat. Amennyiben a maximum csapat létszámot elérte az érvényes nevezések száma, úgy nem fogadunk el több nevezést.

A nevezéseket az info.figovava@gmail.com email címre várjuk a nevezési lapon, amit mailben vagy telefonon lehet igényelni, és amelyen megtalálható a nevezési díj befizetésének részletes leírása.


Nevezési (lemondási) határidő 2010. 10. 1.
Helyszíne: Merenye víztározó

 

Részletes program:

6.00: gyülekezés, regisztráció, reggeli
(Regisztrációval egyidejűleg történik a húzási sorrend kihúzása is.)
7.00: tájékoztató, sorsolás
7.30: rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre
8.00 – 13.00:VERSENY
13.30-tól: ebéd
14.30: eredményhirdetésVersenyszabályok


1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre.
2. A versenyen az első három helyezett csapat, és a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó részesül díjazásban.
3. Mérlegelés után a halakat kíméletesen vissza kell engedni!
4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el, és számozott mellényeket biztosítunk a versenyzők részére.
5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően egymást követő indulással lehet megközelíteni.
6. Horgászni csak a Merenyei víztározó erre kijelölt területein, a másik csapattól és a parttól is legalább 25 m távolságban, rögzített csónakból és más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet. E horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.
7.A versenyen a halradar használata NEM ENGEDÉLYEZETT, TILOS!!! Halradar esetleges használata, vagy a csónakban tartása a versenyről való automatikus kizárással jár!
8. Csak a szabályosan fogott süllő számít bele az eredménybe, külső akadással fogott halak nem, azokat azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Nagyméretű merítő szák használata KÖTELEZŐ!!! A szabályosan fogott halakat kíméletesen, élve kell tartani a mérésig. Mérés után minden halat vissza kell engedni! Minden esetben, eredményes szákolás esetén a megadott telefonszámon értesíteni kell a szervezőket, majd a mérlegelők csónakkal a versenyzőkhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, igény esetén fényképezik! Az elpusztult halak nem kerülnek mérlegelésre, azok a verseny eredményébe nem számítanak bele!
9. A versenyen csak a süllő kifogott példányainak hossza számít bele a verseny eredménybe, csak a süllő mérhető! A kifogott egyéb halakat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!
10. Pontozás: A szabályosan kifogott süllő hossza centiméterenként 1 pontot ér. Minden kifogott és regisztrált, mért hal után a csapat további 10 pontot kap. (Egy 40 cm-es hal tehát 10 + 40 = 50 pontot ér). A verseny végső sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt.
11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) hal hossza dönt.
12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. (Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.)
13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.
14. A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.
15. A versenyen fogott süllőt mérésig a merítő szákban kell tartani, szájbilincset használni tilos! A méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
16. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.
17. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
18. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.
19. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!
20. A versenyhez csónakot tudunk biztosítani, evezővel. Elektromos motor használata megengedett, de azokról a versenyzőknek kell gondoskodni!

Szervezők: Varjas Zsolt (06 20-5000-229); Füge Attila (06 20-956-8676) http://figo-va-va.mlap.hu

Feltöltve: 2010-05-18 15:22 - Frissítve: 2010-05-18 15:36
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár