Horgaszclub.hu

Hírek - Tavaszi telepítés a Tihanyi-Belsó Tavon

Vissza
Telepítéssel indít a Tihanyi Belső-tó , április 1-től ismét lehet horgászni a tavon! A Tihanyi Belső-tavon 4 mázsa ponty telepítésével kezdődött el a horgászszezon, s így április első hétvégéjén egy igazi pontyos víz várja a horgászat szerelmeseit.


 

Az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is haltelepítéssel kezdi a szezont a Tihanyi Belső-tó, amely mindig is remek pontyállományáról volt híres. Köszönhetően az előző évek 50 mázsás telepítésének, tavaly nem sokan távoztak a tóról szép zsákmány nélkül. A most telepített 1,5 – 2 kg-os ponyok jól kiegészítik majd a korábbi telepítések 3- 3,5 kg-os halait.

 

 

Czakó László tógazda elmondta: „alapszabály, hogy a horgászszezont egy erős telepítéssel kell indítani. A betelepített hal ugyanis egyfelől megmozgatja a vizet és a téli vermeléstől lelassult társait is mozgásra, táplálkozásra készteti, másfelől a telepítés hatására beinduló halak feltüzelik a horgászokat is”.

 

 

 

A hosszú tél próbára teszi a horgászokat, hiszen a hidegben, esőben-hóban, befagyott vizeken – egy-két elvetemült sporttárs kivételével – kevesen horgásznak. A horgászok ilyenkor alig várják, hogy az időjárás egy kicsit jobbra forduljon és a lassan melegedő vizekben a halak étvágya is megjöjjön.

 

 

 

Czakó László kijelentette: „az április-május minden évben erős időszak a tavon sok a horgász, remek a zsákmány, s a horgászok alig várják, hogy ismét próbára tegyék szakértelmüket”.
A tógazda az idén több ütemben tervez haltelepítést. Április végén süllő, májusban 6-8 mázsa ponty, majd nyár közepén újabb 10 mázsa ponty telepítésére kerül sor.

 

„Még a 2008-as 50 mázsa ponty javarésze is a tóban van, hiszen egyre több a sporthorgász, aki a kifogott halat nem viszi el, hanem visszaereszti a vízbe” - tette hozzá Czakó László.
A tihanyi félsziget ékköve, a festői Tihanyi Belső-tó április elsejétől kiváló halállománnyal várja a horgászat szerelmeseit! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tihanyi Belső-tó Környezet- és Természetvédelmi Horgászati Nonprofit Társaság
Székhely: 8237 TIHANY, Kossuth Lajos u. 12.
Telephely (halőrház): 8237 TIHANY, Major u. 67.
Telefon: (+3620) 962-8351
www.tihanyibelsoto.hu

Feltöltve: 2010-04-08 14:42 - Frissítve: 2010-04-08 14:53
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár