Horgaszclub.hu

Hírek - Itt van a tél...

Vissza
Kicsit meglepő volt a december eleji tízen egynéhány fok meleg. Sokan örültünk ennek, hiszen amellett, hogy kevesebb a fűtésszámla tovább hódolhattunk kedvenc hobbinknak.

Azután a napokban fordult a kocka és leesett az első hó és megjöttek a kemény, olykor mínusz 10-es fagyok.

Amikor Merenye felé vettük az irányt, hogy meglátogassuk Csaba barátunkat akik utolsó túrájukat töltötték az idén, még alig volt -1 fok és a tájat is csak lehelet vékony hótakaró borította.

 

 

Az előrejelzés szerint azonban igazi kemény téli éjszakák következnek. Kicsit furcsán is néztem a kitartó párosra, hiszen egy-egy kapás alkalmával bizony ki kellet bújni a lakókocsi melegéből, hogy arcukat nem éppen símogatva tépázza a fagyos északi szél. Nem mindennapi, emberpróbáló munka volt ez, de aki ismeri ezt a párost, az tudja, hogy nem ismernek lehetetlent. Csaba minden évben ilyenkor is tervez egy túrát, igaz idén lényegesebb kevesebb sikerrel. Betudható ez a közelgő nem mindennapi lehülésnek.

 

Kemény munka

 

 

 

Alig több mint egy órát bírtuk a hideget, amelyet kisfiam feltűnően jól viselt és csak az álványon pihenő, valamint a csalizásra váró botokra összpontosított. Beszélgettünk kicsit a következő évről így, karácsony előtt, hiszen idén már sajnos nem találkozunk. De a hideg erősebb volt, kocsiba szálltunk és hazafelé vittük az irányt, magunk mögött hagyva a "két utolsó harcost" akik tovább vallatták e csodás vizet.

 

Egyszer nagy horgász lesz:)

 

 

 

Két nap múlva kicsit fertőzötten -már ami a vízpartot illeti- egy kis téli sétára indultam a Karasica partra. Gondoltam készítek néhány fotót, hiszen csodás vizimadarak lepték el ilyenkor a télire leengedett halneveldéket.

 

 

 

A vízpartra érve merész ötletem támadt, mi lenne ha fognék egy-két keszeget, csak úgy szórakozásból, no és persze gyorsan hiszen alig volt több mínusz 7 foknál. Horgászbot mindíg van nálam és persze azokból az etetőanyagokból is amiket lengyel barátaimtól kaptunk tesztelésre.

 

Befagyott!!!

 

Csalim azonban semmi, így vettem az irányt a legözelebbi bolt felé. Ahogy ilyenkor lenni szokott találkoztam néhány ismerőssel. Mire visszaértem a sebesen folydogáló kis patak BEFAGYOTT!!!

 

A szomórúság helyet kicsit mosolyogtam magamon, de akkor majd jövőre, olvadás után találkozunk, üzentem a kis keszegeknek, csak úgy bele a levegőbe.

 

 

Simai József

 

Feltöltve: 2009-12-19 16:29 - Frissítve: 2009-12-19 17:27
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár