Horgaszclub.hu

A siker titka - Interjú a világbajnokkal

Vissza
A bajnoki cím örök érvényű

A győzelem íze

 

 

Walter Tamás neve meglehetősen széles körben ismert Magyarországon.

 

Máris kiigazít: a tíz millió magyar állampolgár közül úgy háromszázezren horgászhatnak, előttük valóban ismerősen cseng a Walterland és tulajdonosa neve.

 

Egy nagy országos rendezvényen találkozunk, a női világbajnok horgász csapat közönségtalálkozóján az országos horgászati vásáron. A beszélgetés után sokan készenlétben állnak és várják a Bajnokot – felnőttek, és gyermekek kérik, hogy egy közös fénykép erejéig álljanak a lencse elé vele. Megadóan, kedvesen áll a fényképezőgépek előtt, tudja, hogy horgásztársának és gyermekeiknek okoz ezzel maradandó örömet.

 

 

 

Munka közben

 

Hogy jött a képbe a horgászat? – kérdez vissza. A horgászat, amely az élete, az életformája és a megélhetését is e köré teremtette. Mindenesetre amint mondja, az első fényképek három-négy éves korában készültek róla, amelyek már bizonyító erejűek. Édesapja ismertette meg a horgászattal, és amint teltek az évek, egyre fontosabb lett. Már nemcsak maga a horgászat, hanem inkább a verseny. Először tizennégy éves korában versenyzett, győztesként végzett, s ekkor indult el a folyamat, amely azóta is a horgászat mellett tartja.

 

Korábban nem voltam versenyző alkat, de az első győzelem után ez lett a cél. Rájöttem, hogy milyen az íze, és ez rabul ejtett. Szinte mindegy talán az is, milyen sportban, milyen közegben, valószínű a droghoz hasonló lehet ez az érzés, bár azt én nem próbáltam.

 

Milyen pályára készült, amellett, hogy szeretett horgászni és versenyezni?

 

A Közgazdaságtudományi egyetemen, gazdálkodási főszakirányon végeztem, de egy percig sem foglalkoztam vele. Tudtam viszont, hogy olyan foglalkozást kell találnom, amely anyagilag is kielégítő, és ami mellett tudok versenyezni, amely nagyon időigényes. Így lett először a két üzlet majd a Walterlanddal kiegészült a vállalkozásom, most már tíz éve Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi vállalkozását üzemeltetem.

 

Az üzleti sikerei vajon minek köszönhetők? Jó időszakban indult vagy jól csinálja, ismert ember szakmai körökben - mi lehet a titka?

 

Biztosan kell hozzá szerencse is. Nem mindegy, hogy valaki a hetvenes, nyolcvanas vagy a kilencvenes években indult. Más lett a rendszerváltozás utáni Magyarország is Európa más részeihez viszonyítva. Egy közelítő gazdasági helyzetben fel tudtuk venni a versenyt az olaszokkal, németekkel, franciákkal. Húsz évvel korábbi elődeink hatalmas tudással rendelkező szakemberek voltak, de akkor még esély sem volt erre a szintre az üzleti életben. Az sem mindegy, hogy egy áruházat vagy egy horgászboltot akkor nyit-e valaki, amikor abból már tíz működik, vagy az elsők között van. Valójában az időzítés is nagyon fontos, de úgy vélem, az esélye mindenkinek megvan. Fel kell tenni egy lapra mindent – hangsúlyozza Walter Tamás.

 

 

 

A nagy rivális

egyenlőre 5:2 oda


Ez az elkötelezettség látszik mindenben, amihez fog, a versenyzésben, az üzletben, a horgászatban, amely az évtizedek során bizonyára sok ismerőst, barátot is hozott.

 

Világpolgár, de legalábbis európai, az utazás is az élete része. Tudni kell akkor is elmenni – mondja – ha az ember épp csak három napja érkezett haza. Biztos, hogy erre nem mindenki képes. Most még megy, de lehet, hogy tíz év múlva ő is másként vélekedik majd erről.

 

Európa szinte minden országában van olyan ember, akit, ha defektet kapnék, ötven kilométeres sugarú körben megtalálnék, felhívhatnám, hogy jöjjön segíteni kereket cserélni. Hollandia az a hely, ahová hazajárok, sok árut is szerzek be onnan és sok a személyes kapcsolat.

 

Walter Tamás a magyar női világbajnok csapat egyik kapitánya, amely sok szakmai és menedzseri feladatot is ad számára. Alapvető, hogy nyelveket beszél, az üzleti életben és a szakmai barátságokban is fontos. A főbb döntéseket ő hozza a Walterlandban a termékek körét illetően, a többit munkatársaira bízza.

 

Sok győzelem kötődik az élete folyamán a nevéhez a hazai s a nemzetközi horgászatban. Ha valaki bajnok lett, akkor az is marad?

 

Természetesen, aki egyszer megnyert valamit és az a nevéhez kötődik, az ott is marad. Nyilván nem mindegy, hogy az ember hányszor tud sikeres lenni, győzni, ebből a szempontból jegyeznek kiemelkedő képességű és sikerű horgászokat. Van egy négyszeres és egy ötszörös világbajnok, egy-ketten vagyunk, akiknek kettő világbajnoki címe van és vannak harmincan egyszeres világbajnokok. Lehet valaki nagyszerű amatőrként, nagyobb tudású egy profinál, de nem tudja menedzselni a pályafutását és pár év múlva elfelejtik. De lehet valaki egyszeres világbajnoki címmel is nagy bajnok, Olaszországban ennek olyan kultúrája van, hogy könyvet lehetne írni róla. Bajnoknak lenni és bajnoknak maradni – jelentős különbség.

 

 

Világbajnokság Sukorón


Ez nem kérdéses Walter Tamás esetében, aki nem is tudja elképzelni az életét anélkül, hogy bármilyen módon a horgászathoz ne volna köze. Most sem, és majd hatvan évesen sem, hiszen az életét tette fel erre az egy – nagyon szép – lapra.

 

Csefkó Judit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másodkapitányként a Női Válogatottal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamerák kereszttüzében

Feltöltve: 2009-05-20 00:18 - Frissítve: 2011-02-13 20:58
Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel:
Iwiw Facebook Twitter Tumblr Google
Még üres a kosara? Rendeljen webáruházunkból!
Látogassa meg horgaszclub.hu a ShopMania weboldalon
Neked fontos a KÖRNYEZET- VÉDELEM?


  •  
  • "A földet unokáinktól kaptuk kölcsön" én e szerint élek! (55%)

  •  
  • Amennyire tudom védem a környezetemet! (36%)

  •  
  • Szelektíven gyüjtöm a hulladékot! (7%)

  •  
  • Néha eszembe jut! (2%)

  • Hidegen hagy! (0%)


  • Összesen 128 szavazat érkezett!

Régebbi szavazásokBezár

HorgászClub Pontyfogó Kupa 600.000 forintos díjazással

A Horgászclub.hu Pontyfogó Kupa harmadik illetve negyedik  ízben kerül megrendezésre. A megmérettetésekre 2012. Május 3-6-ig az 5 tó Horgásztórendszer 3-as taván valamint 1012 június 21-24 között a Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi tónál kerül sor. A versenyekenn fenekező módszerrel, hajszálelőkén felkínált csalikkal lehet horgászni. Az induló csapatok a mérlegelések során elért összespontszámuk alapján nyerik el helyezéseiket.

Gyere és küzdj meg Tornádóval a 600.000 forint nyereményért!

További információk

{title}

{desc}

Tovább...
Bezár